U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

OVER ONS

 

Toer Wieler Club Coppi, die is aangesloten bij de Nederlandse Toerfietsunie (NTFU), is officieus opgericht in 1988 en officieel in 1989. Momenteel telt de club ruim 50 leden. Coppi is zowel op de verharde weg als in de bossen actief. 

In het voorjaar en in de zomer wordt er met de wielrenfiets op de verharde weg getoerd. De club is hierbij onderverdeeld in 4 groepen, een A-, B-, C- en D-groep. De A-groep fietst de grootste afstanden in het hoogste gemiddelde tempo en de D-groep fietst de kleinste afstanden in het laagste gemiddelde tempo. De tochten worden doorgaans op de zondagen gereden. Er worden dan zowel eigen tochten gereden als tochten van toerclubs uit de naaste omgeving. Naast de zondagen wordt er op doordeweekse dagen door de liefhebbers getraind. De dagen waarop gefietst wordt, wisselen per groep.

In het najaar en in de winter wordt er met een kleinere groep in de bossen gereden. Ook dan worden er zowel eigen tochten als toertochten gereden. Jaarlijks wordt er in oktober door Coppi een veldtourtocht georganiseerd en in het voorjaar een wegtocht.